Afspraken – Huisartspraktijk Suijker – Driebergen
Header afbeelding
Huisartspraktijk Suijker
Schippersdreef 2b 3972 VA
Driebergen

Afspraken

De praktijk is dagelijks van 8.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0343- 512911. Voor het maken van een afspraak verzoeken wij u te bellen tussen 8.00 en 12.00 uur. De telefoonlijn wordt veel gebruikt en kan wel eens bezet zijn. U kunt ons helpen door de gesprekken kort te houden.

Er is dagelijks een ochtend- en middagspreekuur volgens afspraak. Op woensdagmiddag is er geen vast spreekuur maar kunt u in het centrum terecht bij 1 van de artsen die dienst heeft.

Een standaardafspraak duurt vijftien minuten, geschikt om één vraag van één persoon te behandelen. Wilt u meer vragen bespreken of een ingewikkelde kwestie uitdiepen, meld dit dan zodat de doktersassistente meer tijd kan inboeken. De huisarts kan zo meer tijd aan u besteden en uw hulpvraag beter beantwoorden.

Indien u meerdere vragen heeft, werkt het beter als u een lijstje maakt en dat bij aanvang van het consult aan de huisarts overhandigd.
Wanneer u voor meerdere personen een afspraak maakt, geeft u dit dan door aan de assistente, zij reserveert dan voldoende spreekuurtijd.

We vinden het belangrijk om te weten met welke reden u komt. Als de reden niet direct duidelijk is, zal de doktersassistente, in opdracht van de huisarts, ernaar vragen om een inschatting te maken van de spoedeisendheid en de tijd die nodig is. De assistente is daarvoor opgeleid en is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

In een aantal gevallen kan de assistente zelf volstaan met een telefonisch advies. Dit advies wordt altijd met de huisarts besproken.

Wanneer de huisarts onderzoek aanvraagt (bijvoorbeeld röntgenfoto’s of bloedonderzoek) wordt u niet gebeld over de uitslag. U moet hierover zelf contact opnemen met de huisartsenpraktijk. Aan de praktijkassistente kunt u vragen wanneer u kunt bellen voor de uitslag.

Huisbezoek

Wanneer het door ziekte of handicap onmogelijk is om op de praktijk te komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. De assistente beoordeelt samen met de huisarts of een bezoek wordt afgelegd. Het huisbezoek voor dezelfde dag dient u voor 10.00 uur aan te vragen op telefoonnummer 0343-512911.

Telefonisch spreekuur

Indien u een korte vraag aan de dokter wilt stellen, meldt u dit dan aan de assistente. Zij kan u vertellen rond welk tijdstip u teruggebeld zult worden.

Afspraak afzeggen

Indien een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan, wilt u dan de assistente zo snel mogelijk bellen? Indien u de afspraak niet tijdig (uiterlijk 24 uur van tevoren) annuleert, kunnen hiervoor kosten in rekening worden gebracht.